Programi
Cjenik
Cjenik Albert
Servis
Novosti Arhimed
Novosti Albert
Download
Kontakt
Linkovi
Zanimljivosti

 

 

Okvir   
Da li se bavite uokvirivanjem slika? Da li cijenu okvira određujete "od oka"? Želite li si olakšati posao? Ako ste na prethodna pitanja odgovorili sa DA onda slobodno nastavite čitati ovaj tekst, u protivnom najbolje da ga date nekom drugom tko se bavi uokvirivanjem slika!

 

 

Nastavili ste sa čitanjem, to je dobar znak. Možda vas u narednom tekstu zainteresiramo za novi program namijenjen proračunu okvira za slike.

Čemu takav program i što on može? Program je prvenstveno namijenjen radionicama za uokvirivanje slika. Omogućuje vam proračun okvira slike po elementima okvira: passepartout donji, passepartout gornji, passepartout letvica, okvir letvica, slip, distancer, staklo, podloga za kaširanje, ljepilo i folija za plastificiranje.

Pri proračunu okvira zadajete koji od navedenih elemenata se koriste, nakon toga vas program "pita" za materijal koji koristite, a na osnovu zadanih dimenzija slike automatski vam izračunava dimenzije na koje treba rezati materijal, količinu utrošenog materijala (sa rasipom) i cijenu rada za obradu materijala. Sa samo par zadanih podataka za tren ste dobili cijenu uokvirivanja slike. Sve se to radi u radnom nalogu, koji naravno možete ispisati.

Od ispisa na raspolaganju imate radni nalog za kupca (potvrda prijema slike u rad), radni nalog za radionicu (sa podacima o materijalu i dimenzijama za rezanje), i na kraju kada je posao gotov i kupac dolazi po svoju sliku, ispišete mu račun (koji može biti R1 ili R2 ako je kupac porezni obveznik).

 

 

Svaki dan možete ispisati knjigu radnih naloga iz koje vidite koliki vam je dnevni promet, kolika je vrijednost utrošenog materijala, kolika je ostvarena razlika u nabavnoj i prodajnoj cijeni materijala, kolika je vrijednost rada. Vjerojatno ste i sami zaključili da navedeni elementi predstavljaju vašu zaradu, što se na ispisu također vidi.

 

 

Za one pedantnije, tu je još ispis prometa za zadani period (po danima i mjesecima), a ako vas kupac zatraži cjenik materijala ni to nije problem. Otvorite si pregled materijala i pokrenete ispis. Ovisno o brzini vašeg printera, za par trenutaka dobit ćete ispisan cjenik za kupca. Kad smo već kod materijala, za svaki materijal možete izračunati sve cijene (nabavnu, rabat, fakturnu, maržu, cijenu bez poreza, porez i cijenu sa porezom.

Program je samostalan i samoodrživ. To znači da nas trebate samo kada plaćate program (o cijeni ćemo kasnije) i kada registrirate program. Sva ostala održavanja, podešavanja, brisanja i sl. možete napraviti sami. U toku rada stalno vam je na raspolaganju iscrpna pomoć (poziva se jednostavnim pritiskom na tipku F1.

Cijena? Prava sitnica od 2400 kn.

Što moram imati? Morate imati (naravno) računalo, na računalu instalirane Windowse 9x (95, 98, NT...), CD rom za instalaciju i printer (najbrži ispisi su na laserskom printeru, ali nije uvjet).

Ako ga želite isprobati, možete "skinuti" instalacijski program klikom ovdje, spremite ga negdje na računalu i pokrenite. Ako imate stariju verziju programa, možete ju nadograditi "skidanjem" nadogradnje od 24.04.2004.. godine. Datoteku spremite na disk računala i pokrenite.

Požurite sa odlukom, čekamo vas!

 
     NA VRH | POČETNA | KONTAKT

                          © Copyright 2010 FF informatički inženjering d.o.o.  Sva prava pridržana.