Programi
Cjenik
Cjenik Albert
Korisnici
Servis
Novosti Arhimed
Novosti Albert
Download
Kontakt
Linkovi
Zanimljivosti
 

Jeste li znali?

Albert Einstein (Ulm, 14. ožujka 1879. - Princeton, 18. travnja 1955.), čuveni njemački teoretičar fizike i jedan od najistaknutijih stvaratelja novog doba u fizici. Između 1905. i 1925. godine Einstein je promijenio naše razumijevanje prirode na svim razinama, od najmanjeg fotona pa do svemira kao cjeline. Stotinu godina poslije još uvijek istražujemo Einsteineov svemir.

Einstein je uspješno objasnio fotoelektrični efekt pomoću koncepta fotona, što mu je donijelo i Nobelovu nagradu 1921. za doprinos teorijskoj fizici. Njegova interpretacija fotoelektričnog efekta omogućila je eksperimentalno određivanje vrijednosti Planckove konstante (h), dotada nepoznatog iznosa.

U lipnju 1905. godine Einstein objavljuje članak kojim udara temelje onome što je danas poznato kao specijalna teorija relativnosti. Još od vremena Galileia i Newtona, fizičari su znali da laboratorijska mjerenja mehaničkih procesa ne mogu pokazati razliku između aparatura koje miruju i aparatura koje se pravocrtno gibaju konstantnom brzinom.

Jedna od osnovnih postavki ove teorije jest ta da je brzina svjetlosti konstantna i da ne ovisi o brzini kretanja izvora svjetlosti. Stoljećima su znanstvenici mislili da ne postoji granica brzine kretanja nekog tijela, ali Einstein je pokazao da u svemiru ipak postoji ograničenje brzine: najveća moguća brzina upravo je brzina svjetlosti i iznosi 300000 kilometara u sekundi.

Ova teorija donijela je i drugo nevjerovatno otkriće: vrijeme je relativno. Sekunda nije uvijek sekunda, svugdje u svemiru, protjecanje vremena ovisi o tome gdje se nalazite i kojom brzinom se krećete. Što je veća brzina nekog objekta, to sporije vrijeme prolazi na njemu. Znanstvenici su proveli ekperiment da bi ovo dokazali: uskladili su dva vrlo precizna atomska sata, i onda jedan poslali avionom oko Zemlje. Kada se vratio, ustanovili su da malim djelićem sekunde zaostaje sa satom koji je ostao na Zemlji.

 

 

Albert   

Knjigovodstveni komplet

Knjigovodstveni komplet "svi imaju" i "svi ga prodaju". Možete ga kupiti za 300 "bodova" ili za 30.000 "bodova". Pa onda u čemu je razlika? Prodavači kažu "koliko para toliko muzike" no o ukusima nećemo raspravljati. Prvo je pitanje da li za svoj novac dobivate stvarno muziku i da li vam ta muzika odgovara. Kako bi uskladili svoje muzičare, partituru i instrumente evo nekoliko naputaka o mogućim zaprekama:
 •  integrirani paketi (kako ne bi morali stavljati vosak u uši)
 •  prilagodljivost (kako ne bi svako malo morali zvati Pogorelića u pomoć)
 •  održavanje  (da imate telefonski broj Pogorelića i da znate da će vam priskočiti u pomoć)
 •  znanje (ako ste zaista muzičar onda će vam Pogorelić i biti od koristi)

Najvažnije karakteristike Albert-a

 • pouzdanost i robustnost zahvaljujući brzoj i pouzdanoj MS SQL bazi podataka
 • visok stupanj integriranosti (podatak je potrebno upisati samo jednom u nekom od modula programa, da bi bio dostupan u svim ostalim modulima)
 • automatski prijenos podataka između modula (npr. generiranje računa iz prethodno upisanog predračuna ili otpremnice)
 • prilagođenost rastu poduzeća značajnim smanjivanjem troškova poslovanja i povećanjem efikasnosti u svim fazama njegovog rada i razvoja, od jednostavnih zadataka prema najsloženijim
 • prijateljski orijentiran prema korisniku (putem izbornika, tabele  za unos i ažuriranje podataka, porukama i pitanjima olakšava i ubrzava rad, tako da korisnik s minimalnim znanjem može uspješno koristiti program)
 • prilagodljiv potrebama korisnika
 • mogućnost vođenja više poduzeća bez nadoplate
 • nadogradnja na novije verzije preko interneta
 • poslovanje putem interneta (npr. izvodi i virmani)
 • mogućnost izvoza podataka u PDF, HTML, Excel i Word format
 • mogućnost izdavanja računa i narudžbenica na više jezika
 • automatizirano arhiviranje sigurnosnih kopija podataka

Arhimed također podržava rad u mreži računala i vođenje knjigovodstva za više poduzeća. Za rad programa potrebno je računalo sa WinXP ili novijim i MS SQL baza podataka (nije u cijeni programa).

Financijsko knjigovodstvo

Financijsko knjigovodstvo je program za vođenje dnevnika i  glavne knjige. Na osnovu financijskog knjigovodstva sastavljaju se sumarni obračuni kao što su bruto bilanca i prilozi uz završne i periodične obračune.   

Financijsko knjigovodstvo usklađuje stanja na kontima glavne knjige sa stanjima u odgovarajućim analitičkim evidencijama (knjigovodstvima), kao što su salda-conti, robno i materijalno, plaće, osnovna sredstva...

Sve promjene se prate kroz sljedeće financijske dokumente:

 • temeljnica (osnovni dokument za unos financijskih promjena),
 • blagajne (glavna, pomoćne, devizne ...),
 • izvod o stanji na žiro-računu,

Od zanimljivosti ističemo:

 • unos izvoda iz datoteke “skinute” sa interneta, grafički prikaz stanja sredstava na računima
 • ispis naloga za plaćanje u datoteku koja se predaje direktno na stranice internet bankarstva
 • devizno praćenje svih promjena
 • obračun dobiti sa analizom prihoda i rashoda

Salda-conti kupaca i dobavljača sa kamatama

Salda-conti kupaca i dobavljača služi za evidenciju salda poslovnih partnera (komitenata). U stvari, ovaj modul predstavlja razrađena konta kupaca i dobavljača iz financijskog knjigovodstva.

Najvažniji dio modula su prikazi u kojima je moguće dobiti zbirne podatke svih partnera i informacije o svakom partneru zasebno, kartice kupaca i dobavljača (sve stavke ili samo otvorene stavke), izvod otvorenih stavki, opomena, dospijeće plaćanja, pregled mogućih kompenzacija, kompenzacija, promet partnera, promet komercijalista, grafički prikaz prometa partnera ...

Obračun kamata omogućuje obračun zateznih kamata po konformnoj ili direktnoj metodi. Podatke je moguće preuzeti iz salda-contija ili ručno upisati.

Marketing

Oaj modul omogućuje planiranje i prečenje promotivnih aktivnosti. Moguće je planiranje promocije uz zadavanje dobavljača robe, prodajnih mjesta kupca. Uz promociju se vezuju stalci za izlaganje robe, termini promocije, utrošak robe, radnih sati komercijaliste i hostese...

Fakturiranje

Modul fakturiranje omogućava unos, ažuriranje, ispis i knjiženje predračuna (profaktura, ponuda), računa (faktura), maloprodajnih računa (kasa), ulaznih predračuna i računa.

Moguć je prijepis podataka iz prethodno unesenih dokumenata (primke, otpremnice, kalkulacije, predračuna, računa), automatsko generiranje naloga za plaćanje iz ulaznog predračuna/računa, automatsko kontiranje pri knjiženju...

Omogućuje ispise pojedinačnih dokumenata (predračuna i računa) i knjige ulaznih faktura i izlaznih faktura. Knjiženjem (uz automatsko kontiranje) podaci se prenose u financijsko knjigovodstvo i salda-conti kupaca i dobavljača.

Na osnovu podataka iz ulaznih i izlaznih računa automatski se generira prijava poreza, nalog za plaćanje poreza i knjiga URA i IRA.

Sastavni dio modula je teretni list koji sadrži podatke o vozilu, vozačima, mjestima isporuke, ukupnoj težini robe i sl. Računi su vezani uz teretni list, tako da se po teretnom listu radi ispis, kontrola i knjiženje računa.

Robno i materijalno knjigovodstvo

Robno i materijalno knjigovodstvo omogućuje da se jednostavno, brzo i precizno rade svi poslovi vezani uz praćenje promjena u količini i vrijednosti zaliha na skladištima robe i materijala. Za praćenje ulaza i izlaza robe i materijala na skladište koriste se primka (sa kalkulacijom), otpremnica, izdatnica, revers (ulazni ili izlazni), međuskladišnica, narudžbenica i zapisnik (za višak ili manjak).

Dokumenti automatski rade rezervaciju robe. Knjiženjem dokumenta rezervacija se automatski briše. Omogućen je unos i praćenje narudžbi uz automatsko generiranje primke (kalkulacije) za realiziranu narudžbu. U ovom modulu se također vode podaci o ambalaži, smještaju robe na skladištu, evidenciji dobavljača...  Roba i  materijal na skladištu mogu se pratiti raznim knjigovodstvenim metodama (FIFO, LIFO, HIFO, planske cijene, prosječne cijene) i raznim cijenama (nabavnim, veleprodajnim, maloprodajnim) što određuje sam korisnik pri unosu matičnih podataka.

Proizvodnja

Modul Proizvodnja namijenjen je za jednostavno praćenje proizvodnje u manjim proizvodnim poduzećima. Omogućuje unos normativa i radnih naloga. Knjiženjem radnog naloga automatski se razdužuje utrošeni materijal, a zadužuju gotovi proizvodi. Od ispisa dostupni su ispis normativa, knjige normativa,  radnog naloga, specifikacija rada i materijala po radnim nalozima, knjiga radnih naloga.

U ovom dijelu programa nalaze se i specijalizirani radni nalozi za izradu okvira slike i za obradu stakla. Automatski se radi obračun utroška materijala i na osnovu njega izračunava cijena rad. Za realiziran radni nalog moguće je napraviti račun za kupca i izdatnicu za utrošak materijala.

Obračun plaća i kadrovska evidencija

Obračun plaća djelatnika omogućuje na osnovu podataka iz kadrovske evidencije obračun plaća radnika uz mogućnost predefiniranja pojedinih parametara za obračun. U modulu se nalaze ispisi obračunskih listi, obrazac RS, rekapitulacije (kredita, članarina, SPL, ID ...), virmani, isplatna lista, prosjeci, karton poreznog obveznika i dr. Kadrovska evidencija omogućuje vođenje evidencije svih zaposlenih i umirovljenih djelatnika.

U kadrovskoj evidenciji moguće je vođenje općih podataka o djelatnicima. osobnih dokumenata, evidencija i obračun radnog staža, školska i stručna sprema, zdravstveno stanje, radno mjesto, bodovi za obračun plaće i dr.

Osnovna sredstva i sitan inventar

Evidencija OS i SI je integrirana s ostalim dijelovima programa, vodi se po radnim jedinicama, mjestu troška, kontu, smještaju i dr., te uključuje modul za vođenje amortizacije sa svim potrebnim izračunima. Mogući su razni oblici izvještaja, kao npr. popisi sitnog inventara, osnovnih sredstava, dugotrajne i kratkotrajne imovine, inventurne liste, ispisi amortizacije i dr.

Knjiga primitaka i izdataka

Knjiga primitaka i izdataka je namijenjena za praćenje poslovanja obrtnika. Sastoji se od knjige primitaka i izdataka i knjige prometa. Povezana je sa fakturiranjem, a omogućuje i ručni unos podataka.

 

 
     NA VRH | POČETNA | KONTAKT

                          © Copyright 2010 FF informatički inženjering d.o.o.  Sva prava pridržana.

 

air max bianche nike air max saldi nike shox rivalry nike huarache scarpe jordan mbt scarpe christian louboutin milano louis vuitton occhiali da sole scarpe louis vuitton louboutin uomo michael kors borse louis vuitton sito ufficiale tiffany gioielli scarpe mbt nike air max bianche nike free run christian louboutin outlet polo ralph lauren prezzo gioielli tiffany polo ralph lauren prezzi nike roshe run louboutin outlet occhiali louis vuitton jordan scarpe borse michael kors spaccio hogan polo ralph lauren uomo